Cabaret

Wim Helsen & Merijn Scholten

DUBBEL

Wachtlijst Over de maker(s)
DUBBEL

Een unieke avond met twee meesterwerken in aanbouw.

Wim Helsen en Merijn Scholten op één avond! Een eenmalig dubbelprogramma, waarin twee nieuwe voorstellingen in de steigers worden gezet. Starten op nul, in de leukste theaters van Nederland.

‘Wie een voorstelling van Wim Helsen bezoekt, geeft zich over aan het absurdistische universum van een paranoïde geest', aldus Trouw. Voor zijn laatste voorstelling kreeg hij van het NRC en van de Volkskrant maar liefst 5 sterren. ‘Stilistisch meesterwerk met ingenieus vertelperspectief’.

Merijn Scholten kreeg voor zijn voorstelling TEAM SOLO vijf sterren ‘Het is een zegen dat we Merijn Scholtens geweldige comedy nu in het theater kunnen beleven’. Aldus de Volkskrant. Volgens de Telegraaf heeft Scholten een theatervorm gevonden die hem alle vrijheid geeft om zijn komische talent volledig uit te buiten.

Tickets en tijden

Datum do 10 april Try-out
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00
Wachtlijst
Datum do 10 april - Try-out
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00

De pers over de vorige voorstelling 'TEAM SOLO', het debuutprogramma van Merijn Scholten:

"Het is een zegen dat we Merijn Scholtens geweldige comedy nu live in het theater kunnen beleven."

De Volkskrant

"Fenomenaal leuke voorstelling’ [...] ‘De zaal ligt aan zijn voeten, vaak hikkend van het lachen."

Theaterkrant (keuze van de criticus

"Merijn Scholten heeft een theatervorm gevonden die hem alle vrijheid geeft om zijn komische talent volledig uit te buiten, maar tegelijkertijd ook iets van de wereld waarin we leven te vinden"

Telegraaf

Over Merijn Scholten

Merijn Scholten is een Nederlandse stand-upcomedian, tekstschrijver en cabaretier. Hij won in 2007 de veertiende editie van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival en het Knock Out Comedy kampioenschap. Sinds begin 2008 is hij een van de leden van comedygezelschap Comedytrain. Ook schreef Scholten van 2009 tot 2019 teksten voor de satirische televisieshow Dit was het nieuws en hij werkt tussen 2015 en 2020 mee aan het cabaretgedeelte van het VARA-radioprogramma Spijkers met koppen.

Met Thomas Gast vormde hij van 2012 tot 2019 het cabaretduo De Partizanen. Vanaf 2020 geniet hij bekendheid met 1 minuut durende sketches op Instagram. Ook is Scholten sinds 2021 schrijver voor Het Klokhuis. Eind 2022 bracht hij zijn eerste solovoorstelling TEAM SOLO uit.

Meer over Merijn Scholten

Over Wim Helsen

Wim Helsen is een Vlaamse cabaretier en acteur. Helsen staat bekend om zijn absurdistische stijl. Zijn voorstellingen hebben vaak een complexe structuur met veel zijlijnen en gedachtesprongen. Hij maakt veel gebruik van overdrijving, herhaling en vrije associatie. Hij trekt zijn publiek mee in een verhaal en de bijhorende golven van emotie en slaagt er in de mens, die hij ook zelf is, te tonen in alle kwetsbaarheid zoals ze zich voordoet.

Credits

Tekst en concept: Wim Helsen en Merijn Scholten