Muziektheater

Karin Bloemen & Old School Band

Gladys, Barbara, Ella, Adele, Karin!

Language No Problem
Wachtlijst
Gladys, Barbara, Ella, Adele, Karin!

Karin Bloemen gaat opnieuw op zoek naar de grote muzikale inspiratiebronnen, variërend van Ella Fitzgerald tot Barbra Streisand en van Stevie Wonder tot Gladys Knight.

In 2019 speelde Karin Bloemen voor het eerst samen met de Old School Band een ‘old school muzikale theatertour’, getiteld Billie, Aretha, Norah, Amy… Karin!. Dit vond ze zo leuk om te doen en was bovendien zo’n groot succes, dat er wel een vervolg móest komen. Het repertoire van deze grootheden is door Karin en de band opnieuw gearrangeerd en ‘eigen’ gemaakt. Daarnaast zal er uiteraard ook weer een aantal nieuwe eigen stukken voorbij komen. 

De Old School Band kan niet beter beschreven worden dan in een Amerikaanse recensie: “For those who love a good old school band; a tight no-nonsense grooving ensemble with funk-driven bass and drums, a wizard on keyboards and an extraordinarily tasteful guitarist with his own signature sound, then go no further than Dutch guitarist Marnix Busstra’s Old School Band.”- Huffington Post, USA.

Tickets en tijden

Datum wo 13 november
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 14,00 tot € 28,00
Wachtlijst
Datum wo 13 november
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 14,00 tot € 28,00

"Voor wie houdt van een goede old school band; een strak no-nonsense groovend ensemble met funkgedreven bas en drums, een tovenaar op keyboards en een buitengewoon smaakvolle gitarist met zijn eigen signatuurgeluid."

Huffington Post, USA

Over de makers

Karin Bloemen is een zangeres en cabaretière die met haar opvallende verschijning, haar prachtige liedjes en bruisende optredens en theatershows al sinds 1983 de aandacht op zich weet te vestigen. Een optreden van Karin Bloemen is een unieke ervaring. Of het nu gaat om een theatershow of een concert, met haar fabuleuze stem en expressieve mimiek bespeelt zij elke zaal. Soms is zij uitbundig en extrovert, dan weer ingetogen en gevoelig.

De Old School Band is eersteklas jazz met een stevig vleugje funk. Het eerste Old School Band- album verscheen in september 2017 en kreeg wereldwijd geweldige recensies. De samenwerking tussen gitarist en componist Marnix Busstra en bassist Norbert Sollewijn Gelpke voert terug tot de kleuterschool! Samen deden ze de nodige bandervaring op, wat resulteerde in de Marnix Busstra’s Old School Band. Drummer Mark Stoop en toetsenist Eric van de Bovenkamp zijn de perfecte aanvulling en Busstra heeft het repertoire dan ook speciaal voor zijn jazzkwartet geschreven. 

Credits

Zang: Karin Bloemen
Gitaar: Marnix Busstra 
Keyboards: Berthil Busstra 
Bas: Norbert Sollewijn Gelpke
Drums: Mark Stoop

Concept: Karin Bloemen/Marnix Busstra 
Regie: Marnix Busstra
Fotograaf: Richard Broekhuijzen
Website: labloemen.nl