Jeugd, Theater

BonteHond & Orkater

Hier zit niemand op te wachten

Geweest Over de maker(s)
Hier zit niemand op te wachten

Een lofzang op bewegen zonder doel. Een voorstelling die een lans breekt voor het ontdekken van dat wat je niet zoekt.

Een doelloos bestaan kan echt niet meer. We zijn omringd door successen en alles ligt langs een meetlat. We willen meer. En meer is nooit voldoende. Het moet sneller. En het is nooit snel genoeg. Juist daarom maken BonteHond en Orkater deze voorstelling. Want wat gebeurt er als je vergeet wat je allemaal moet behalen? En wat is dan een zinvol bestaan? Wat als niets meer moet en alles mag?

‘Hier zit niemand op te wachten’ is een lofzang op bewegen zonder doel en prijst juist het ontdekken van dat wat je niet zoekt aan. Onder regie van Judith Faas brengt het Orkater-collectief More Dogs samen met vier fysieke spelers een montagevoorstelling vol energie, toevalligheden en muziek. Een voorstelling waar je nou net niet op zat te wachten.

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling? 
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor voor iedereen van 10 t/m 100 jaar. 
Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. Tijdens de voorstelling kan je met je baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

9697
9697
9696

Quotes

"Hier zit niemand op te wachten is een hart onder de riem voor iedereen die denkt ergens aan te moeten voldoen. Een geruststelling dat het ook weleens genoeg is om er gewoon te zijn, te bewegen zonder dat je precies weet waarom, of waar naartoe."

Judith Faas

"De associatieve en absurdistische voorstelling van BonteHond en Orkater geeft de jeugd mee: alles is mogelijk, als je je angsten omarmt."

De Volkskrant

Credits

Website: www.orkater.nl 
Website: www.bontehond.net


 

Concept en regie: Judith Faas 
Tekst, spel en muziek: Orkatercollectief More Dogs: Gode Kempen, Julien Neirynck, Elias Vandenbroucke i.s.m. Melvin Aroma, Felix Schellekens, Jeffrey Creepashu Loewenicht, Barbara Brink en Danisha Martis 
Decorontwerp: Ruben Wijnstok en Tatyana van Walsum
Kostuums: Eleftheria Lavdaki
Lichtontwerp: Stefan Dijkman en Guido van den Hof
Regie-assistentie: Millie Lijbers
Dramaturgie: Wieke ten Cate
Regieassistentie: Millie Lijbers
Techniek: Steven Raapis Dingman
Productie: Daan de Lau