Jeugd

Het Nut (Nieuw Utrechts Toneel)

Herfststukjes: Oma Eindbaas 6+

Uit eigen stad
Tickets Over de maker(s)
Oma Eindbaas 6+

Een lichte en liefdevolle familievoorstelling over verlies.

Elke woensdagmiddag na school gaat Orpheus (9 jaar) naar zijn oma Izzy. Ze drinken limonade, eten chips en gamen. Oma Izzy wacht op ‘Oorfje’ in haar stoel voor het raam. Twee dagen geleden deed oma even een dutje tijdens het wachten. En toen Orpheus haar vond, werd ze niet meer wakker. Sindsdien zit hij non-stop te gamen. Hij speelt The underworld of Hades en is al in level 9: het paleis van Hades.

Oma Eindbaas is een lichte en liefdevolle voorstelling over verlies. Hoe mis je iemand, hoe neem je afscheid en hoe doe je dat met je verdriet enzo? En als je nu een goede grap hoort, mag je dan wel lachen? Een hedendaagse Orpheus in de onderwereld voor iedereen vanaf 6 jaar.

Let op, deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar oud. Meer informatie. 

Tickets en tijden

Datum zo 27 oktober
Tijd 15:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 5,50 tot € 13,50
Tickets
Datum zo 27 oktober
Tijd 15:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 5,50 tot € 13,50

Bonus: HKU Game

Speciaal voor de voorstelling Oma Eindbaas gingen studenten van HKU Game Design aan de slag met een echte game. En deze kun jij spelen*, samen of met de hele familie. Verplaats je in Orpheus en versla één-voor-één alle obstakels onderweg. OMA IZZY: HET PUBLIEK KOMT JE REDDEN!

*Let op: de game werkt niet op je mobiele telefoon

Speel de game
Bonus: HKU Game
Bonus: HKU Game

Herfststukjes

Deze voorstelling maakt deel uit van de Herfststukjes, jeugdtheater in de vakantie. Een gezamenlijk project van Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker, Podium Hoge Woerd, De Lieve Vrouw, Bibliotheek Utrecht, Flint, Theater de Veerensmederij en Aan de Slinger. Om zoveel mogelijk kinderen in de provincie Utrecht te laten beleven hoe mooi theater is.  

Meer Herfststukjes
Herfststukjes
Herfststukjes

Over Het Nieuw Utrechts Toneel

In 2007 richtten theatermakers Greg Nottrot en Floor Leene het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) op. Het NUT is sindsdien het meest gastvrije theatergezelschap van Nederland. Vanuit hun thuisbasis in Leidsche Rijn/Utrecht maken ze voorstellingen in de wijk, de stad, de rest van het land en daarbuiten. Je ziet het NUT overal: in de buitenlucht, op bijzondere locaties en desnoods in theaters.

Meer over Het Nieuw Utrechts Toneel

Credits

Tekst Floor Leene
Regie Lara van Hoof
Spel Katelijne Beukema, Claudia Kanne (stage)
Decor- en kostuumontwerp Calle de Hoog

Game HKU game design Mees Hollebeek, Inti van Damme, Pumiiu, Dave van Staden, Orion Keren
Beeld Sjoerd Derine (foto) en Justin Koopman (illustratie)