Jeugd

HNTJong

Herfststukjes: Vreemd Ding 6+

Tickets Over de maker(s)
Vreemd Ding 6+

Een wonderlijk wezentje in een wereld vol onbekende regels en rituelen.

Een wonderlijk wezentje woont samen met een fantastische roze panter die als een moeder voor haar zorgt. Samen voeren ze bijzondere rituelen uit die alleen de panter begrijpt. De panter is de baas en beveelt. Het wezentje doet erg haar best om te luisteren en alles goed te doen. Het is niet de bedoeling om vragen te stellen. Je moet vooral de regels volgen ook als je ze niet begrijpt. Tot op een dag alle alarmbellen afgaan en alles anders wordt. 

Vreemd Ding is een muzikale en fantasierijke voorstelling die zich afspeelt in een bijzonder universum vol regels en rituelen. Tot het moment dat alles ineens verandert. Hoe ervaar je een wereld die opeens vreemd aanvoelt? Geïnspireerd op de prentenboeken van Oscar-winnaar en graphic novel-schrijver Shaun Tan. HNTJong is een graag gezien gezelschap in ons theater.

Let op, deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar oud. Meer informatie.

Tickets en tijden

Datum vr 01 november
Tijd 19:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 5,50 tot € 13,50
Tickets
Datum vr 01 november
Tijd 19:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 5,50 tot € 13,50

Herfststukjes

Deze voorstelling maakt deel uit van de Herfststukjes, jeugdtheater in de vakantie. Een gezamenlijk project van Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker, Podium Hoge Woerd, De Lieve Vrouw, Bibliotheek Utrecht, Flint, Theater de Veerensmederij en Aan de Slinger. Om zoveel mogelijk kinderen in de provincie Utrecht te laten beleven hoe mooi theater is. 

Meer Herfststukjes
Herfststukjes
Herfststukjes

Over HNTjong

HNTjong neemt een unieke positie in binnen het Nederlandse theaterlandschap. Als jeugdtheatergezelschap binnen een ‘volwassen’ theaterproducent mét een stevige en slagvaardige afdeling educatie, kan HNTjong producties en projecten realiseren op een schaal die voor weinig jeugdtheatergezelschappen is weggelegd. Onder artistieke leiding van Noël Fischer vinden de voorstellingen een steeds groter publiek. Ze maken voorstellingen met actuele thema’s, verteld in een hedendaagse, beeldende, muzikale, fysieke theaterstijl.

Meer over HNTjong

Credits

Concept: Evgenia Brendes
Makers: Evgenia Brendes & Bram Coopmans
Acteurs: (Vlaamse tournee) Evgenia Brendes & Roel Swanenberg
Eindregie: Jef van Gestel
Decor en kostuumontwerp: Sacha Zwiers
Lichtontwerp: Tim Clement

Dramaturgie: Martine Manten
Muziek: Kaspar Schellingerhout 
Artistieke coaching: Bart van Nuffelen
Producenten: HNTjong & Martha!tentatief 
In samenwerking met: hetpaleis
Beeld: Marijke de Gruyter & Nicolien de Jong